Sagt om Drömmar:

– Slowgolds fjärde album är som studsmattor som fångar upp själen och med den ömmaste stunsen kastar den tillbaka upp i luften. Hur skulle det ens vara möjligt att stå emot Wernes egensinniga röst som världsvant svävar runt i gitarrsfärerna? – Aftonbladet

– Amanda Werne och Slowgold rör sig allt närmare den innersta kärnan i den musik man hört i sina drömmar. – Göteborgsposten

– Och som sångerska är hon rent magisk, med en förmåga att gå från bräcklig till urstark på ingen tid alls. -Dagens Nyheter

– Det finns faktiskt inget annat i Sverige som överhuvudtaget påminner om henne. – Borås Tidning


 

Sagt om Glömska, Stjärnfall, EP I, EP II samt debutalbumet:

“Amanda Werne, personen bakom artistnamnet, har en förmåga att nå de innersta känslorna. Det blir aldrig konstlat. Inramningen gör att musiken griper tag, blir en del av det egna jaget, vilket resulterar i en närvaro som är svår att matcha. Låtarna omvandlas till lyssnarnas egna erfarenheter. Denna bedrift imponerar, Werne har en förmåga som överglänser de flesta musiker i samma genre.”

– Läs HYMNs recension av nya albumet Glömska här!


 

“Den är tidlös, gammalmodig och kontemporär, flyktig, varaktig och temporär och den är lika behärskad som den är desintegrerad, både lyriskt, musikaliskt och känslomässigt.”

– Läs Ge Hit Musikens recension av nya albumet Glömska här!


“Slowgold befinner sig varken i svenska skogar eller på amerikanska landsvägar. Utan att bli klichéartat nostalgisk lånar hon från dåtiden, men är ändå väldigt nutida.”

– Läs hela GAFFAs recension av EP II här!


“At the point where Mazzy Star meets early Fleetwood Mac you’ll find young Swede Amanda Werne and her hazy psychedelic persona Slowgold. Playing a residency every Monday at local Gothenburg hang-out Hagabions, Det Osynliga (‘The Invisible’) is a well-honed, patchouli-spiced velveteen smoothie from new album Stjärnfall, due this spring.”

– Se Classic Rock Magazines omdöme på Veckans Bästa-listan här!


“Göteborgsstudion Oodion har nått vägs ände. Det är alltid tråkigt när kulturinstitutioner går i graven, men det gäller att blicka framåt och framtiden tillhör Amanda Werne aka Slowgold (2015 års vinnare av Totta-stipendiet). Ur Oodions aska reser sig Slowgold likt en folkrockreinkarnation av Buffalo Springfield eller Gene Clark”

 – Läs hela GAFFAs recension av albumet “Stjärnfall” här!


Visst behöver vi något annat än det här? Lite medmänsklighet. En reminder om att vi hör ihop. Detta, och Amanda Wernes solindränkta, naturlyriska texter med smak av sjuttiotalskärlek och granit. Ett drömskt munspel och folkrock lika lätt som nakna fötter bland gullvivor och kamomill på en bortglömd sommaräng längst in i skogen. Kära befolkning av planeten Jorden, jag tror faktiskt att vi behöver lite Slowgold.

Läs Rockfotos recension av Slowgold EP här!


“Det är lika delar Hope Sandoval och Mare Kandre, sammanlagt kanske en åttondel, och en hel drös märkvärdig och helt egen personlighet. Texterna är poetiska, skrivna för att kunna stå själva, ofta orimmade och med en tämligen fri syn på radlängd”.

Läs hela recensionen som Mattias Alkberg skrev för Djungeltrumman om Slowgolds debutalbum här!


“Clark – tre minutti di purissima estasi”

– Gabriele Pescatore för Il Mucchio (it) om Slowgolds debutalbum. Omdöme 8 av 10


Pressbilder:

Foto Ellika Henriksson
Foto Ellika Henriksson
Foto Ellika Henrikson
Foto Ellika Henrikson

Amanda_Werne-29
Foto: Jenniann Johannesson
Amanda_Werne_web-31
Foto: Jenniann Johannesson

Foto: Jenniann Johannesson
Foto: Jenniann Johannesson

Foto: Jenniann Johannesson

Foto: Jenniann Johannesson